Întrebări frecvente

Programele Institutului Monroe sunt deschise tuturor persoanelor, indiferent de religie, etnie, rasă, convingeri politice sau de altă natură, vârstă, sex sau nivel profesional.

Durata exerciţiilor este de 30 -60 de minute.

Se recomandă ascultarea la căști stereo. Dacă se dorește ascultarea exercițiilor la difuzoare atunci poziționați-vă între cele două difuzoare la o distanță egală față de acestea.

Așezați-vă într-o poziție comodă și asigurați-vă că nu veți fi deranjat(ă) pe durata exercițiului. Este bine să vă izolați pe cât posibil de stimulii externi: zgomote, activitate din casă, lumină prea intensă etc. Nivelul de sunet  trebuie să fie redus, dar perfect perceptibil, fiindcă un volum mai ridicat al sunetului nu înseamnă mai bine, ci dimpotrivă.

Da deoarece semnalele audio sunt transmise prin oase la canalul auditiv.

Workshopul Explorarea Conștiinței de desfășoară de regulă pe durata a două zile la sfârșit de săptămână. Se vor asculta la căști 8 exerciții special create ce conțin frecvențe Hemi-Sync® și veți experimenta stările de conștiință denumite generic Focus 10 (Minte trează / corp adormit) și Focus 12 (Starea de constiință extinsă). Mai multe informații despre nivelurile Focus aici.

Participanții ascultă exercițiile așezați confortabil sau culcați pe saltele gonflabile oferite de organizatori.

Informații suplimentare găsiți aici

Preţul participării include partea de logistică (manualul participantului, pixuri, materiale audio originale MI, sistemul de transmisie audio, saltelele gonflabile). Se oferă ceai, cafea, gustări, fructe pentru pauzele dintre exerciții.

Preţul participării nu include mesele de prânz.

De asemenea, după terminarea workshopului, participanții primesc un exercițiu audio pentru acasă astfel încât să își poată continua propria explorare.

Nu. Numarul parametrilor de care depinde o experienţă-înafara-corpului este foarte mare şi variază de la persoană la persoană. Scopul Atelierului Excursie este, înainte de orice, de a vă învăţa metodele de relaxare şi potenţare a propriilor voastre capacităţi. Asta nu însemnează că nu este posibil să reuşiţi o experienţă-înafara-corpului, dar asemenea cazuri sunt relativ rare. Atelierul Excursie este doar primul pas în tehnica de extindere a conştiinţei.

Nu, Institutul Monroe România nu ofera asemenea program. La Institutul Monroe din Faber, Virginia, U.S.A., exista un asemenea program rezidenţial de 5zile/6nopţi intitulat „Ieşiri înafara corpului intensiv”.

Nu exista date convingătoare, directe, că ar exista o relaţie de cauzalitate intre aceste premise şi trăirile participanţilor la exerciţiile Hemi-Sync®. Moderaţia în tote este totuşi recomandata.

Alcoolul este un depresiv şi tinde sa inhibe experienţele conştiente. Referitor la droguri, exista unele date conform cărora halucinogenele pot provoca ieşiri-înafara-corpului necontrolate, dar nu au fost efectuate studii referitoare la influenţele altor tipuri de droguri. De aceea se recomanda evitarea acestor „stimulente” înainte şi în timpul exerciţiilor Atelierului Excursiei sau a altor programe ale TMI.

Nu numai zborul ci şi căderea în gol pot fi interpretări raţionale ale unor experienţe-înafara-corpului, cele de zbor de desprindere de corpul fizic, cele de cădere în gol de reîntoarcere în corpul fizic. Daca vă aminţi cu lux de amanunte un vis, şi acesta ar putea fi interpretarea raţională a unei experienţe-înafara-corpului.

Pentru a achiziţiona materiale audio Hemi-Sync®, accesaţi site-ul Institutului Monroe www.monroeinstitute.org , iar acolo intraţi in pagina „Produse”, sau accesaţi site-ul Institutului Monroe România www.hemi-sync.ro şi acolo accesaţi pagina „Produse Hemi-Sync®”.  Aceste site-uri conţin şi informaţiile necesare la categoriile de materiale audio, cat şi referitoare la modul de cumpărare.

Doar câteva asemenea materiale sunt editate în limba română. Restul sunt în limba engleză.

Doar câteva exerciţii, destinate vindecarii de dependenţa de droguri sau alcool,  conţin mesaje subliminale. Aceste exerciţii precizeaza expres utilizarea unor asemenea mesaje iar cei ce le folosesc acceptă liber utilizarea lor. Celelalte exerciţii nu conţin mesaje subliminale şi nu încalcă liberul vostru arbitru.

Da, fără rezerve dacă nu conţin ghidare verbală. Este dovedită acţiunea calmantă a unor asemenea materiale Hemi-Sync® pentru copii agitaţi sau cu somn perturbat. Utilizatrea materialelor Hemi-Sync cu ghidare verbală la copii trebuie facută cu prudenţă, ţinând cont de nivelul lor de înţelegere.

În acest caz se recomanda folosirea unui echipament stereo echipat cu difuzoare, aşezate în încăperea în care doarme copilul în aşa fel încât patul acestuia să fie pe cât posibil la jumătatea distanţei dintre difuzoare. De asemenea, nivelul de sunet trebuie sa fie redus la limita audibilităţii.